Увага! Телефонні шахраї просять гроші на лікування

Незважаючи на широку профілактично-роз’яснювальну роботу, яку проводить поліція Херсонщини, громадяни продовжують ставати жертвами телефонних шахраїв. Найбільш поширена тематика шахрайств – це інформація про те, що родич потрапив в халепу або терміново необхідні кошти на лікування. Зазвичай жертвами такого виду шахрайств стають літні люди.
«Батьку, я захворів, перебуваю в київській лікарні. Терміново потрібні гроші на операцію», — такі слова вчора почув 73-річний житель Нової Каховки. Збентежений чоловік з вадами зору та слуху одразу ж зібрав 34750 гривень і з найближчого терміналу перерахував кошти на мобільні номери. Лише згодом пенсіонер зателефонував сину та дізнався, що його ошукали.
За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесенні відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Працівниками поліції вживаються заходи по встановленню зловмисника, причетного до скоєння злочину.
Шановні громадяни! Якщо на ваш телефон надійшов подібний дзвінок або викликає сумнів, що ви чуєте голос родича, необхідно негайно зв’язатись з родичем або з тими людьми, які можуть бути поруч із ним та перевірити отриману по телефону інформацію.
Якщо ви стали жертвою шахрайства, у жодному разі не зволікайте та одразу ж звертайтеся до поліції за номером «102».