Схема автокрадіїв: водіїв попереджають про небезпеку

Про простий спосіб зловмисників відвернути увагу власника транспортного засобу і вкрасти з машини документи, гроші та інші цінні речі в соцмережі розповіла поліцейська з Одеси Зоя Мельник.
«Схема у злочинців дуже проста – підкладають трубчасту проколку під заднє праве колесо автомобіля жертви і їдуть за ним. Коли водій зупиняється, виходить подивитися з правого боку, як правило, залишивши відкриті двері, з автомобіля зникають цінні речі. Для чого пишу – перш ніж сісти в автомобіль і почати рух, візьміть собі за звичку оглянути його, чи не підклали й вам такий сюрприз. А коли виходите з машини, завжди закривайте на центральний замок (та й під час руху так само були випадки, коли людей викидали і автомобіль викрадали). Цінні речі ховайте», – звернулася до водіїв поліцейська.
Зоя Мельник зазначає, що подібний випадок міг статися з жінкою-водієм, чий автомобіль патрульні зупинили на одній з вулиць, побачивши спущене колесо. Коли машину оглянули працівники автосервісу, виявилося, колесо прокололи.
«У нашому випадку все обійшлося. Часто таке відбувається, велика ймовірність що це станеться саме з вами? Ні, не часто, не хочеться нікого лякати, ймовірність дуже невелика, але вона не дорівнює нулю. Обережність нікому не зашкодить», – додає поліцейська.
Нагадаємо, в січні в Україні викрили масштабну схему викрадення VIР-авто. Банда орудувала в Києві, Львові, Хмельницькому, Житомирі, Івано-Франківській та Рівненській областях. За період діяльності злочинне угруповання стала практично «монополістом», керуючи 99 відсотками викрадень в масштабі України. Допомагав організатору підполковник міліції на пенсії.